Skapa din egen levande vägg

Skapa din egen levande vägg

Att ha en levande vägg i ditt hem kan vara mycket fördelaktigt när det gäller inredningens estetik och hälsoaspekterna. Med denna speciella design kan du bjuda in naturens skönhet i huset utan att behöva hantera intensiteten och ansträngningen att upprätthålla en stor trädgård. Det finns dock vissa saker att tänka på när man planerar en vägg till en husväxt.

Den här artikeln hjälper dig att förstå fördelarna och nackdelarna med en levande vägg i huset. Förhoppningsvis kan du ta hänsyn till alla dessa punkter och göra rätt val för hur du ska göra det ordentligt så att du på lång sikt inte har mycket svårt att behålla den.

levande vägg 1

Innan vi går vidare, låt oss först diskutera de ytterligare fördelarna med en levande vägg i huset. En sak jag kan tänka mig är den platsbesparande kvaliteten på just detta projekt. Eftersom du skulle behöva montera den på väggen i ditt hus vill du ta mycket utrymme som kan hindra rörelse i andra delar av huset.

levande vägg 2

Dessutom, när det gäller estetik, kommer det att vara ett bra komplement till ditt hemdesign. Det skulle vara en bra färgkälla för ett annars nakent rum i huset. Det kan också vara ett bra sätt att minska husbuller. Om du bor nära gatorna kan en levande mur definitivt hjälpa dig att minska trafikbuller.

levande vägg 3

Nu när du vet fördelarna med en levande vägg kan du bygga en nu. Detta avsnitt fokuserar på att ge dig några punkter att tänka på när du bygger din egen väggenhet. Dessa punkter är som följer:

levande vägg 4

Först och främst måste du överväga utrymmet där du vill installera det. Du har två populära alternativ. Vardagsrummet eller badrummet. Den första är ett bra ställe eftersom din väggenhet lagligen kan fungera som en funktion eller mitt i vardagsrummet. Det senare är bra för en levande brunn på grund av den fukt som redan finns i detta rum. Denna fukt kan vara bra för ormbunkar och andra liknande växter.

För det andra måste du välja din ram noggrant. Dina ramar ska vara robusta nog för att hålla plantorna och tillräckligt starka för att hänga på väggen. Kom ihåg att applicera ett lager plast på strukturen för att förhindra att växterna läcker ut.

Du bör också lägga till lite mjukt tyg i strukturen så att planerna har något att knäppa in i. I slutändan är ormbunkar rotade på tyget.

Du måste också tänka på bevattning. Du kan behöva konsultera en expert i ämnet.

levande vägg 5

Slutligen bör du välja dina växter noggrant. Tänk på det övergripande utseendet på en styrvägg. Dina växter ska anpassa sig till hela rummet. Du kan också vara säker på att din väggenhet har ett färgschema om du fortfarande är i ett tidigt skede av att renovera din fastighet.

Efter att ha övervägt allt detta kan du nu bara luta dig tillbaka och njuta av fördelarna som krukväxter kan ge ditt liv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*