Perfekt färgschema för rum

Om du vill lära dig mer om de många möjliga färgscheman du kan använda för ditt eget rum eller ett annat rum i ditt hus, är det extremt användbart att läsa den här artikeln. I några av dessa artiklar vill vi hjälpa dig att förstå mer om färger och hur de fungerar bra när det gäller design. Här är några möjliga steg du kan ta för att färgkoordinera ditt rum.

Det första steget du kan ta är att se till att du blir inspirerad. Låt dig inspireras av färgkombinationer som du älskar. Var inte rädd för att göra lite forskning om dessa färdiga färgscheman. Du kan göra detta genom att samla in bilder och skapa en fil med det färgschema som nämns för senare användning.

ColorScheme1

Källa: bhg

Du kan också börja med din favoritfärg. Fråga först dig själv vilken färg som är din favoritfärg och gå därifrån. Du kan hitta ytterligare färger som kan komplettera din favoritfärg genom att läsa böcker och tidskrifter om design, eller så kan du bara hålla fast vid en färg och använda olika nyanser för att lägga till variation.

ColorScheme2

Källa: bhg

Om du vill kan du arbeta med tre olika färger samtidigt. Gör detta ordentligt med 60-30-10-regeln. 60% går till den dominerande färgen, 30 till sekundärfärgen och 10 till den tredje accentfärgen. På det sättet kommer du inte att överväldiga de tre färgerna.

ColorScheme3

Källa: bhg

Om du är rädd för att kombinera färger är ett monokromatiskt färgschema rätt för dig. Det betyder att du bara använder en färg som grund för din design. Om du vill ha variation kan du också använda olika nyanser av samma färg eller kombinera dem med svart eller vitt för att kompensera.

ColorScheme4

Källa: bhg

Försök också använda kompletterande och analoga färger. Kompletterande eller kompletterande färger är färger som ligger mittemot varandra i färghjulet, medan analoga färger är färger som ligger bredvid varandra i färghjulet.

ColorScheme5

Källa: bhg

Om du arbetar med flera färger, se till att de tillhör samma ton. Om du till exempel börjar med den jordfärgade rumsväggen kan du också välja möbler med samma färg för samma rum. På den här bilden kan du se hur pastellfärger fungerar bra tillsammans.

ColorScheme6

Källa: Mariabarroshome

För något annat kan du också arbeta med kontrastfärger. Några exempel på kontrastfärger är svarta och vita eller ljusare och mörkare nyanser.

ColorScheme7

Källa: bhg

Du kan också använda ett konstverk som inspiration. På så sätt kan du välja dina färger därifrån. Kolla in bilden nedan, är det inte trevligt?

ColorScheme8

Källa: bhg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*